Nagy az igény a játékokra: bővít a nyíregyházi gyár

MTI   
  Megosztom
Nagy az igény a játékokra: bővít a nyíregyházi gyár

A Lego Manufacturing Kft. közölte, hogy enyhe, de stabil növekedésre számít az idén a nyíregyházi gyáruk. A társaság tavaly 36 milliárd forint feletti árbevételt ért el a 2016-os 33 milliárd után.

Mivel állandó az igény az általuk gyártott játékokra és fröccsöntött elemekre, folyamatosan bővítik a gyártókapacitásukat is.

Több területen fejlesztenek, új gyártócsarnokokat, automata magas- és kéziraktárat, valamint energiaépületet építenek - közölte Siket Lóránt kommunikációs vezető. Hozzátette: az állandó beruházások egyúttal azt is jelentik, hogy a társaság hosszú távra tervezi Nyíregyházán a gyártást.

A világon öt üzemben termel a Lego, a magyarországi mellett Dániában, Csehországban, Mexikóban és Kínában. A mintegy 2500 fős nyíregyházi gyárban naponta 60 millió fröccsöntött kocka és egyéb építőelem készül. Ennek a mintegy 18-20 kamionnyi készterméknek a zömét a Prága melletti logiszitikai központba szállítják, majd innen osztják szét az értékesítési csatornákon a különböző országok piacaira - olvasható a Világgazdaságban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gyár

hellovidék

lego

gyerekjáték

bővítés