Új lehetőség a játékos tanulásra: tudományos élményközpont épült a gyerekeknek

MTI   
  Megosztom
Új lehetőség a játékos tanulásra: tudományos élményközpont épült a gyerekeknek

Tudományos élményközpont létesül 436 millió forintból Székesfehérváron, amelynek célja a fiatalok természettudományos érdeklődésének felkeltése.

A Fehérvári Civil Központban tartott hétfői sajtóbejáráson Zugor Zsuzsanna, a projektet megvalósító Echo Innovációs Műhely elnöke közölte, hogy a 300 négyzetméteres élményközpontnak otthont adó épületrészt 165 millió forintból, 120 millió forintos uniós támogatással újították fel. A Titkok Háza névre keresztelt élményközpont nyitórendezvénye a tervek szerint 2019 januárjában lesz.

Cser-Palkovics András polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a teljes projektre jóval több mint 400 millió forint áll rendelkezésre, tehát jelentős forrás jut a szakmai tartalom kidolgozására, ami meghatározza a következő évek eredményességét. Úgy vélte, óriási szükség van olyan tudományos terekre, amelyek az iskolákban nincsenek, mert ezekkel lehet jóval közelebb hozni a gyerekeket a természettudományos ágakhoz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

székesfehérvár

természettudomány

gyerekek

élmény