Átadták Tolcsván a mama-baba otthont

MTI   
  Megosztom
Átadták Tolcsván a mama-baba otthont

Öt mamát és öt babát fogad be a görögkatolikus egyház fenntartásában lévő, és a Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményhez tartozó Szent Tekla anyás csecsemőotthon, amelyet csütörtökön adtak át Tolcsván.

A rendezvényen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról beszélt, hogy még 2010-ben sok szakember kérte a kormánytól, az egyházaktól, hogy segítsék eddigi munkájukat. Az eltelt évek során ennek eredményeként egyre több rászoruló került ilyen családközeli intézménybe .

Soltész Miklós beszélt arról is, hogy a társadalom, a családközeli intézmények hatalmas segítséget tudnak adni mamának és babának egyaránt.

Azt valljuk, hogy csak nyugodt, derűs, szeretetteljes légkörben felnövekvő gyermekekből válnak boldog, kiegyensúlyozott, a világra nyitott, érdeklődő, önállóan gondolkodni tudó emberek.

- tette hozzá az Soltész Miklós.

Az egyházak ebbe a segítő tevékenységbe a korábbiaknál is jobban bekapcsolódtak, mert a neveléshez nemcsak anyagiak kellenek, nemcsak a megélhetés, a tanítás a szükséges, hanem a lelkek megerősítése, az ápolás, a gondoskodás is - hangoztatta az államtitkár.

Az anyaotthonok legfőbb küldetése egy egyház tanításával összhangban az élet szolgálata, a születendő és megszületett gyermekek jobb életesélyeinek megteremtése, hogy a gyermekek ne kerüljenek az ellehetetlenült életkörülmények miatt nevelőszülőkhöz, vagy utcára. A kevesebb, mint másfél év alatt elkészült tolcsvai otthon megépítését a kormány 85 millió forinttal támogatta. Az otthont átadása előtt Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke mondott homéliát, majd megáldotta az épületet, a szobákat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

család

egyház

gyermekvédelem