Szűk félmilliárd forint ment el a vidéki iskolára: erre költötték a súlyos pályázati pénzeket

MTI   
  Megosztom
Szűk félmilliárd forint ment el a vidéki iskolára: erre költötték a súlyos pályázati pénzeket

Befejeződött a Luther téri iskola épületének energetikai korszerűsítése Mezőberényben, amelyre a 9600 lakosú város önkormányzata csaknem 415 millió forint uniós támogatást nyert el.

A forrás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből származik. A felújítás során hőszigetelés zajlott, valamennyi nyílászárót műanyagra cserélték, korszerűsítették a fűtésrendszert, hőszivattyút és napelemet telepítettek - közölte az önkormányzat közleményben.

A Mezőberényi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium tevékenysége Mezőberény, Bélmegyer, Murony települések közigazgatási területére terjed ki. Az intézmény székhelyén és hat telephelyén látja el feladatait, a Luther téri épület az egyik tagintézménye. Több mint 400 diák tanul az intézményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

család

iskola

támogatás

felújítás