Fontos dátum közeleg: ezt minden iskolába kiszállítják a napokban

MTI   
  Megosztom
Fontos dátum közeleg: ezt minden iskolába kiszállítják a napokban

Augusztus 1-jén megkezdődik annak a 13 millió tankönyvnek a kiszállítása az iskolákba, amelyek a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (KELLO) üllői raktárában várakoznak jelenleg - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára.

Balatoni Katalin a raktárban tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az iskolák április végéig rendelhették meg a tankönyveket, amelyek azóta elkészültek az Alföldi Nyomdában.

Negyvenkét kiadó több mint 2200 tankönyve volt elérhető azon a listán, ahonnan az iskolák választhattak és amelyben benne volt az Oktatási Hivatal (OH) által az elmúlt tanévben kifejlesztett csaknem 200 tankönyv is

- fűzte hozzá a köznevelési helyettes államtitkár.

Balatoni Katalin hozzátette, hogy a 2020-2021-es tanévtől kezdve a köznevelésben és szakképzésben tanuló minden diák ingyenesen jut hozzá a tankönyvekhez, ezzel a családok még egy anyagi teher alól mentesültek.

Tőczik Zsolt, a KELLO ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a cég éves szinten megközelítőleg 13 millió tankönyvet és 70 ezer oktatási segédeszközt szállít 1,2 millió diáknak 4100 iskolába. Hozzátette, hogy a KELLO az idén is mindent megtesz azért, hogy a tankönyvek az oktatási év kezdetére az iskolák által megrendeltnek megfelelő minőségben és a kívánt mennyiségben rendelkezésre álljanak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tankönyv

tankönyvek

kiszállítás