Hatalmas változás jöhet minden magyar iskolában: ez vár a gyerekekre a következő tanévben

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hatalmas változás jöhet minden magyar iskolában: ez vár a gyerekekre a következő tanévben

A magyar kormány új rendeletet vezetett be az iskolai mobiltelefonhasználat korlátozására, amely előírja, hogy a diákoknak a tanítási idő alatt le kell adniuk mobiltelefonjaikat, és további elektronikai eszközök, mint tabletek és okosórák használatát is tiltják. Emellett szigorúan szabályozzák a szúró-vágó eszközök, alkohol, dohánytermékek, energiaitalok és kábítószerek bevitelét az iskolákba. A Pénzcentrum saját kutatásának új elemzésében kitárgyalta, hogy a szülők hogyan vélekednek a mobiltelefon használatról az iskolában a lakhelyük és iskolai végzettségük szerinti megoszlásban.

Ahogy a portál írja, a vélemények alapján a szülők többsége azt támogatja, hogy az iskolai órák alatt ne legyenek mobiltelefonok a diákoknál; a "ne vihessen telefont" és a "reggel el kell venni a telefont" válaszok a leggyakoribbak, különösen a fiatalabb osztályokban. A középiskolások körében is a telefon használatának korlátozása a preferált, bár a fővárosban többen tartják elfogadhatónak, ha a telefon egész nap a gyerekeknél marad.

Mit gondolnak az olvasók?

A Pénzcentrum kutatásából egyértelműen kiderült, hogy a korcsoportok növekedésével egyre megengedőbbek a szülők a diákok mobiltelefon iskolai használatával kapcsolatban. Azonban a válaszok túlnyomó többsége, közel 40%-a még így is inkább úgy véli, hogy reggel el kéne venni a telefont a fiataloktól, mert az oktatás során csak zavaró a jelenléte. A Pénzcentrum videóblogjában szakértőket is kérdeztek a témát illetően, hogy mit gondolnak hogyan kéne kezelni ezt a kialakult helyzetet. Ha még ettől is több érdekel, akkor a kutatás további részleteiről a portál teljes cikkében olvashatsz, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

iskola

szabályok

rendelet

kormányrendelet

mobiltelefon

mobiltelefon használat