Gyűlnek az adományok a rászoruló gyerekek iskolakezdésére: itt fogják szétosztani őket

MTI   
  Megosztom
Gyűlnek az adományok a rászoruló gyerekek iskolakezdésére: itt fogják szétosztani őket

Kétezerötszáz rászoruló kisgyerek iskolakezdését segítené Sulipakk kampánya keretében a Baptista Szeretetszolgálat - tájékoztatta a szervezet pénteken az MTI-t. A kampány augusztus 9-én, pénteken kezdődik és szeptember 6-ig tart - tartalmazza a közlemény. Emlékeztettek arra: a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezerötszáz tanszercsomagot osztottak ki elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben és Baranyában.

A közleményben idézik Szilágyi Bélát, a Baptista Szeretetszolgálat elnökét, aki hangsúlyozza, hogy a segélyszervezet egész éven át igyekszik segítséget nyújtani a rászoruló családoknak ruhaneművel és tartós élelmiszerrel. Ugyanakkor a Sulipakk kampány keretében, egyebek mellett füzeteket, tolltartót, ragasztót, gyurmát, kulacsot, tornazsákot, iskolatáskát várnak, hogy ezzel is megkönnyítsék a nehéz helyzetben élő gyermekek tanévkezdését és hozzájáruljanak tanulmányaik sikeres elvégzéséhez.

Hogyan adományozhatunk?

A segélyszervezet a kampány hatékonyságának érdekében megújult külsővel honlapot indított. A www.sulidoboz.hu oldalon online módon, egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával támogathatók a rászoruló kisiskolások. Könnyen összeállítható a sulidoboz: ehhez csupán ki kell választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánja az adományozó az ajándékot - ismertették. Azt is közölték, hogy szeretetszolgálat fővárosi központjában, a Hungária körút 69-es szám alatt, a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában, valamint augusztus 30-án és 31-én a budapesti Nyugati téren kialakított gyűjtőponton is várják az iskolakezdést segítő adományokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

baptista szeretetszolgálat

család

adománygyűjtés

rászorulók

iskolakezdés