Kimondták az ítéletet: bűnösnek találták a debreceni nevelőanyát kislánya megölésében

MTI   
  Megosztom
Kimondták az ítéletet: bűnösnek találták a debreceni nevelőanyát kislánya megölésében

Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék hétfőn azt a nevelőszülőt, akinek gondatlan magatartása miatt meghalt egy kisgyermek - tájékoztatta a bíróság szóvivője az MTI-t. Dobó Dénes jelezte: az előkészítő ülésen a vádlott beismerő nyilatkozatot tett és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a törvényszék elfogadott. A bíróság a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségében mondta ki bűnösnek, ezért a büntetlen előéletű nőt két év fogházbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását négy évi próbaidőre felfüggesztette.

A tényállás szerint 2023. május 26-án délután a vádlott a ház teraszán akarta megfürdetni a családjában nevelkedő gyereket, ezért egy műanyag teknőt kivitt, azt háromnegyed részéig feltöltötte vízzel. A nő beleállította a gyereket a vízbe, miközben eszébe jutott, hogy nem vitt ki magával törölközőt, ezért bement a házba.

Az asszony észrevette, hogy vizet nyelhetett, a hasa fel volt puffadva, ezért ráfektette a sértettet a lábára és ütögetni kezdte tenyérrel a hátát. Időközben hazaérkezett a vádlott férje, a gyermeket azonnal orvoshoz vitték, majd kórházba szállították. A gyerek állapota rohamosan romlott, olyan életveszélyes belső sérülése keletkezett, amely miatt két nap múlva meghalt.

Virágh Pál bíró az ítélet szóbeli indokolása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a nő büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, valamint három kiskorú gyermekéről kell gondoskodnia. A törvényszék súlyosító körülményt nem tárt fel, a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását elegendőnek találta a büntetési célok eléréséhez. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a vádlott és védője a döntést tudomásul vették - közölte a szóvivő.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

debrecen

nevelőszülő

gondatlan emberölés vétsége

bűncselekmény

család