Tragédia: halálra vertek egy nőt Miskolcon

MTI   
  Megosztom
Tragédia: halálra vertek egy nőt Miskolcon

Halált okozó testi sértés és kifosztás bűntette miatt a Miskolci Törvényszék 6 év szabadságvesztésre ítélt egy férfit, aki halálra vert egy nőt Miskolcon, amiért a nő nem a vádlottat választotta alvótársául - közölte a törvényszék sajtóosztálya.

A tájékoztatás szerint a sértett és élettársa ugyanabban az utcában lakott, mint a vádlott, aki édesapjával élt egy házban. Mindannyian rendszeresen italoztak, a nő pedig gyakran veszekedett élettársával. Ilyenkor az asszony a vádlottnál és annak apjánál keresett menedéket, és mindkettejükkel szexuális kapcsolatot létesített.

Két évvel ezelőtt húsvétkor a sértett italt és élelmiszert tartalmazó táskákkal jelent meg a terheltnél és annak apjánál, később mindhárman ittas állapotba kerültek. A férfi és apja összeveszett azon, hogy a nő melyikük ágyában fog aludni, de a sértett az idősebb férfit választotta

- olvasható a közleményben.

Mint írták, a vádlott dühös lett, és többször fejen, valamint test szerte megütötte az asszonyt, aki emiatt visszaesett az ágyra. Onnan a férfi a hajánál fogva felrántotta és földre lökte, majd a bántalmazást szóvá tevő apját is odébb lökte.

Később a férfi az édesapját visszasegítette az ágyba, a sértettet a földön fekve hagyta, a nő táskáiból magához vett nyolcszáz forintot és egy palack bort, melyet az udvaron elfogyasztott. A vádlott apja észlelte, hogy a nőnek nincs pulzusa, a kiérkező segítség azonban már csak a halál beálltát tudta megállapítani

- közölték.

A büntetés kiszabásakor a bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe életmódjából fakadó és a cselekmény időpontjában is fennálló önhibából eredő ittas állapotát, valamint az idős sértettek sérelmére elkövetett bűncselekmények elszaporodottságát

- írták.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője is három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

miskolc

halált okozó testi sértés