Ez több a soknál: 7 millió forinttal rövidítettek meg egy időskorú fejéri asszonyt

HelloVidék   
  Megosztom
Ez több a soknál: 7 millió forinttal rövidítettek meg egy időskorú fejéri asszonyt

Egy Fejér vármegyei asszonyt a napokban hívott egy ismeretlen nő, aki egy hazai bank biztonsági szolgálatának képviselőjeként mutatkozott be. A telefonáló azt állította, hogy a nő számláján egy 770 ezer forintos tranzakciót akartak végrehajtani illetéktelenek. Az áldozat tájékoztatta a hívót, hogy nem áll kapcsolatban a bankkal, majd véget ért a beszélgetés – derül ki a police.hu közleményéből.

Pár perc elteltével egy szintén ismeretlen számról egy másik pénzintézet kiberbiztonsági szolgálatának munkatársaként bemutatkozó nő kereste. A hívó azt állította, hogy ismeretlen tranzakciót próbáltak végrehajtani, de sikerült megakadályozniuk. Ezután kérte, hogy utaljon át 3,77 millió forintot egy megadott számlára.

Az áldozat eleget tett a kérésnek, majd néhány órával később ismét hívták, a telefonáló nő azt állította, hogy a számlán maradt összeget is védelem alá kellene helyezni, ezért 3,35 millió forint átutalását kérte egy másik megadott számlára. Mivel a tranzakciót a bank elutasította, az áldozat megemelte a napi limitet, majd végrehajtotta a csaló kérését. A teljes kára 7,12 millió forint lett.

A sértetté válás elkerülése érdekében kérjük, fogadják meg a rendőrség alábbi ajánlásait:

  1. Legyen gyanakvó! Soha ne adja meg ismeretlennek személyes és bankkártyaadatait, felhasználói azonosítókat, jelszavakat!
  2. Ne utaljon idegennek ismeretlen számlára!
  3. Azonnal lépjen kapcsolatba bankjával, ha gyanús hívást kapott! A pénzintézet ügyfélszolgálata hiteles információt ad a tranzakcióiról.
  4. Minden gyanús telefonhívást, e-mailt vagy üzenetet haladéktalanul jelentsen a rendőrségnek! A rendőrség folyamatosan dolgozik a hasonló bűncselekmények visszaszorításán, amihez elengedhetetlen a lakossági együttműködés.
  5. Fontos a megelőző ismeretek átadása! Tájékoztassa családtagjait és barátait a pénzügyi csalások veszélyeiről, különösen az idősebbeket, akik gyakran célpontjai lehetnek az ilyen típusú bűncselekményeknek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

bank

utalás

csalás

család

bűncselekmény

időskorúak

veszély