A modern gyógyszerekben bíznak a magyarok ha komoly a baj

HelloVidék   
  Megosztom
A modern gyógyszerekben bíznak a magyarok ha komoly a baj

Komolyabb betegség esetén a modern terápiás eljárásokban bíznak a magyarok; a házi praktikák és a homeopátiás készítmények legfeljebb csak kiegészítők lehetnek – derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének országos reprezentatív kutatásából.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) országos kutatásának eredményei szerint a magyarok többsége bízik a modern terápiákban: a válaszadók több mint 90 százaléka komoly betegség esetén biztosan használna új, modern fejlesztésű innovatív gyógyszereket.

A felmérés azt mutatja, hogy a magyarok többsége érti a modern, innovatív terápiák jelentőségét, és szükségesnek tartja, hogy az állam biztosítsa ezekhez a gördülékenyebb hozzáférést, mondta el Dr. Holchacker Péter, az AIPM igazgatója.

Az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerek nem csak hatásosabbak a korábbi készítményeknél, hanem a korábban nem kezelhető betegségekre is használhatóak, így a legmodernebb terápiák gyorsabb társadalombiztosítási bevezetése magyar betegek ezreinek gyógyulását és életminőségének javítását segíti, derül ki az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének közleményéből.

Jóval megosztóbbak a modern gyógyszereknél a gyógyulásra használt különböző házi módszerek: 48 százalék jelezte ugyan, hogy komoly egészségügyi helyzetben is megfontolná ezek kizárólagos használatát, ugyanakkor sokan csak kiegészítőként vennék őket igénybe (36%), 25 százalék pedig egyáltalán nem támaszkodna rájuk súlyosabb betegség esetén.

A kutatásban vizsgált gyógymódok közül a homeopátiás készítmények elutasítottsága a legmagasabb: a válaszadók 46 százaléka biztosan nem használna ilyet, mindössze harmaduk jelezte, hogy kiegészítőként szedné őket, kizárólagos használatukat pedig 19 százalék fontolná meg. A modern orvostudományi kutatásoknak és fejlesztéseknek köszönhető gyógymódok elutasítása minimális: mindössze a megkérdezettek 7 százaléka mondta azt, hogy nem élne ilyen megoldásokkal.

Az AIPM felmérte azt is, hogy miként látják az emberek a legújabb gyógyszerek kidolgozásának folyamatát. Az eredmények alapján a válaszadók jelentősen alábecsülték az okosgyógyszerek fejlesztésének időtartamát. A megkérdezettek 43 százaléka szerint az ehhez szükséges idő 1-5 év, miközben egy innovatív gyógyszer kifejlesztési ideje legkevesebb 10 évig tart, költsége pedig eléri a 300 milliárd forintot.

A válaszadók 58 százaléka szerint érthető, hogy az innovatív gyógyszerek ára magasabb, hiszen a kifejlesztésük hosszú időt vesz igénybe és költségesebb, mint egy régi, kevésbé hatékony terápiáé. Ettől függetlenül a válaszadók döntő többsége úgy véli, hogy az államnak jobban kellene támogatni az új fejlesztésű okosgyógyszerek árát (75,8 százalék) és a piacra kerülésüket (76,8 százalék).

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyszer

gyógyítás

gyógymód

gyógyszergyártás