Többfunkciós rekreációs park épül az alföldi kisvárosban

MTI   
  Megosztom
Többfunkciós rekreációs park épül az alföldi kisvárosban

Megújul a városközpont Solton és sportcsarnok is épülhet a városban. A városközpont felújítására 500 millió forintot biztosít, a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top). A kormányzat 450 millió forint egyedi támogatást nyújt, ezen kívül 500 millió forint önkormányzati forrásnak köszönhetően pedig sportcsarnok épülhet a városban.

Kalmár Pál, a település polgármestere elmondta, hogy a település várossá nyilvánításának 20. évfordulóját tavaly ünneplő Solt kisvárosias arculatának és jellegének erősítése érdekében szükségessé vált a központ megújítása.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásával elnyert európai uniós forrásból megvalósuló projekt a legnagyobb hangsúlyt a Sákor-csatorna melletti zöldfelület rekreációs célú fejlesztésére fekteti, amelyben van játszótér kialakítás, futópálya építés, valamint tanösvény és sétaút létesítés. Az átalakításokat követően a többfunkciós park méltó helyszínéül szolgálhat a családok aktív és tartalmas időtöltésének, pihenésének, és várhatóan növeli a soltiak környezettudatosságát is.

A polgármester elmondta, hogy a felsoroltak mellett a ki nem használt, városképet zavaró épületek helyébe egy, a településközponthoz méltó, a városi arculatot erősítő, gazdaságfejlesztési célú kereskedelmi-szolgáltató központ épül. A két fejlesztési terület mellett kisebb, kiegészítő beruházások is megvalósulhatnak, egyebek mellett egy fásított köztér kialakítása, valamint a kereskedelmi épület mellett parkolóhelyeket is létesítenek.

A Magyar Közlöny január 18-ai számában megjelent kormányhatározat szerint ugyanis 45 település közel 10,7 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül, köztük Solt is.

A polgármester szerint az 500 millió forint önkormányzati forrásból és a 450 millió forint egyedi kormányzati támogatásból megépülő sportcsarnok a település életében olyan kitüntetett tér lesz, amely a sporton túl számos szociális, kulturális, rekreációs és szórakoztató tevékenység helyszíneként szolgálhat majd - fogalmazott.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

solt

sportcsarnok

rekreáció

játszótér

futópálya

tanösvény

park