Sikeres a Magyarok kenyere program: rengeteg rászoruló gyermek jut pékáruhoz!

HelloVidék   
  Megosztom
Sikeres a Magyarok kenyere program: rengeteg rászoruló gyermek jut pékáruhoz!

Tavaly több, mint 5000 gazda adakozott Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program keretében. Összesen 9000 kg lisztet tudtak jótékony célra fordítani, mely közel 80 ezer gyermekhez jutott el itthon és a Kárpát-medence területén egyaránt – mondta el köszöntő beszédében Farkas Sándor miniszterhelyettes a Magyarok Kenyere program szőregi helyszínén.

A Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programot 2019-ben minden eddiginél szélesebb körben, a Kárpát-medence teljes magyar gazdatársadalmát bevonva szervezte meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz).

A gyűjtés célja az volt, hogy különböző civil szervezeteken keresztül minél több rászoruló gyermek jusson őszre olyan élelemhez, amelynek alapja a jó minőségű magyar liszt. A szervezők kiemelten fontosnak tartották, hogy a gazdák ne a mennyiségre, hanem a minőségre törekedjenek, hiszen ez az egyik alapja a jó élelmiszernek – írja közleményében az Agrárminisztérium.

Az idei aratási idény rövidesen véget ér, az őszi árpa, őszi káposztarepce és magborsó betakarítása befejeződött, mondta el az agrártárca miniszterhelyettese. Az őszi árpa termésátlaga 5,49 t/ha, ami meghaladja a tavalyi átlagot (4,92t/ha). Jó eredmény várható az őszi búza esetében, mivel 5,25 t/ha a várható termésátlag, melynek a betakarítása a végéhez közeledik.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

jótékonyság

kenyér

gabona

mezőgazdaság

gyerekek

búza