Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ismét veszélyes a levegő minősége: ezeken a településeken a legnagyobb a baj

Számos településen továbbra is rossz a levegő minősége, amely kellemetlen légúti tüneteket okozhat az erre érzékenyebb lakosságcsoportnál - írja a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Továbbra is számos településen rossz a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ Facebook-oldalán közölt információi alapján.

A fűtési időszakban az országban bárhol kialakulhat időszakosan a kedvezőtlen levegőminőség, leggyakrabban a csapadékmentes, szélcsendes napokon. A legjelentősebb légszennyezők elsősorban a helytelen lakossági tüzelés, valamint egyéb égési folyamatok során keletkező kisméterű aeroszol részecskék.

A központ tájékoztatása szerint hét településen kifogásolt a levegőminőség: Hernádszurdok, Kazincbarcika, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szentgotthárd és Várpalota.

A rossz levegőminőség esetén légúti tünetek jelentkezhetnek például köhögés, nehézlégzés, légúti irritáció, amely jellemzően az erre érzékeny lakosságcsoportot érinti.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

levegő

levegőminőség

levegőszennyezés

egészség