Újabb összefogás: kórházi dolgozókat támogat a Bridgestone magyar csapata

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb összefogás: kórházi dolgozókat támogat a Bridgestone magyar csapata

Maszkokkal segítették a Bridgestone budapesti irodájának munkatársai a koronavírus-járvány frontvonalában harcoló kórházak dolgozóit. A 400 000 Ft értékű adományt a fővárosi Szent Imre Kórház és két vidéki, a ceglédi és a balassagyarmati kórház kapta meg. A kezdeményezést az alkalmazottak hirdették meg, és önkéntesen vehettek részt benne. A gyűjtéshez a budapesti iroda mind a 20 munkatársa csatlakozott, akik közösen döntötték el, hogy mely intézmények kapják meg a maszkokat.

A koronavírus-járvány miatt jelentősen megnövekedett az egészségügyben dolgozók leterheltsége. A járvány elleni harc frontvonalában a fertőzötteket ápoló kórházi dolgozók különösen veszélyeztetettek, munkájuk ráadásul pótolhatatlan.

Ezért döntöttek úgy a cég budapesti irodájának dolgozói, hogy saját kezdeményezéssel gyűjtést szerveznek és az abból befolyt összegből maszkokat vásárolnak, hogy így segítsék az orvosok és ápolók munkáját. A gyűjtőakcióhoz a budapesti csapat mind a 20 tagja csatlakozott, és együtt döntöttek a támogatott intézményekről és a támogatás formájáról. Végül három kórházra esett a választásuk: a budepesti Szent Imre Kórház, valamint a ceglédi és balassagyarmati kórházak dolgozóinak is jutott az összesen 450 maszkból.

Fotó: Bridgestone
Fotó: Bridgestone

A Bridgestone vállalati szinten is számos alkalommal állt már jó ügy mellé, és ez ösztönzött minket arra, hogy ezt a saját kezdeményezést is elindítsuk

– mondta Hunyadi Szabolcs, a cég magyarországi fióktelepének személygépjármű-abroncs üzletág vezetője.

Hatalmas a teher és a felelősség az egészségügyi dolgozókon, ezek az emberek igazi szuperhősökként gondoskodnak a betegekről. Éppen ezért, ha csak szerény mértékben is, de most magánemberként szerettük volna segíteni a munkájukat

– tette hozzá.

Folyamatos a támogatás

A cég a társadalmi felelősségvállalási tevékenysége részeként nemzetközi, országos és helyi szinten is támogatja termékeivel és anyagiakkal a különböző köz- és társadalmi feladatokat ellátó intézményeket és szervezeteket.

Múlt hónapban a tatabányai gyár adományozott új abroncsokat a Szent Borbála Kórház és a Tatabányai Városrendészet 12 gépjárművére, az elmúlt években pedig új abroncsokat kapott a Semmelweis Egyetem vérszállító flottája, a Tatabányai Tűzoltóság és a Mentőmotoros Alapítvány is. A cég rendszeresen támogatja a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt is, akik a nevetés erejével segítik a gyermekek és idős betegek felépülését.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bridgestone

összefogás

járvány

koronavírus

koronavírus-járvány

segítség

dolgozók

kórház

kórházi dolgozók