Őrült mínuszok jönnek: így készülnek az extrém hidegre a vidéki hajléktalanszállók

HelloVidék   
  Megosztom
Őrült mínuszok jönnek: így készülnek az extrém hidegre a vidéki hajléktalanszállók

Egyelőre a vörös kód még nem lépett érvénybe de az előrejelzések szerint szerdától éjszakánként akár -20 fok, vagy annál még hidegebb is lehet.A hajléktalanszállók országszerte készülnek a rendkívüli hidegre. Mindenkinek helyet biztosítanak, aki a melegedőben húzná meg magát. Azokat, akik mégis a szabadban éjszakáznak, krízis autók keresik fel meleg étellel és forró teával.

Debrecenben várják a rászorulókat akár a nappali melegedőben, akár az éjszakai szálláson. Hosszú Zoltán, a Refomix Kft. szóvivője az ATV híradójánknak azt mondja: várják azokat, akik még nem vették igénybe a szolgáltatásaikat.

Pécsett felszerelték a krízis autókat, amelyek a megyeszékhely utcáit járja majd segítve ezzel azokat, akik nem akarnak közösségi térbe visszavonulni a mínuszok ellen. A Támasz Alapítvány utcai szolgálata 60 helyszínen, nagyjából 100 embert keres majd fel, hogy felajánlják nekik a melegedés lehetőségét

– közölte Fonyó József, integrált intézményvezető.

Nagykanizsán, akik nem akarnak a melegedőben éjszakázni, azok újra az iglukban alhatnak majd. Most, a még hidegebb miatt azonban raklapokat helyeznek majd alájuk. Szőke Rozália, a hajléktalanszálló intézményvezetője ugyanakkor híradónknak nyilatkozva hangsúlyozta: ilyen hidegben elsősorban a beltéri menedékhelyet tanácsolják, amiből még mindig van szabad férőhelyük, ezért főként ide várják majd az ellátást kérőket.

Sokszor a fedél nélküli emberek – derül ki a riportból – annyira elbújnak, hogy egyáltalán ne találjanak rájuk, így sajnos a segítő szolgálat szakemberei a dermesztő hidegben már sokszor későn érkeznek a meleg étellel és a takarókkal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hajléktalan

hajléktalanszálló

hidegbetörés