Sokkoló: semmi biztató nincs a mai adatokban, megint 250-en haltak meg

MTI   
  Megosztom
Sokkoló: semmi biztató nincs a mai adatokban, megint 250-en haltak meg

Nyolcezer felett az új fertőzöttek száma Magyarországon, egy nap alatt közel kétszázötven beteg hunyt el. A magyar lakosság 27,5 százaléka a már kapott oltást, jelenleg közel 11 ezer beteg szorul lélegeztetésre.

Az elmúlt napon újabb 8053-al nőtt az új koronavírus fertőzöttek száma, míg elhunyt 245 többségében idős, krónikus beteg. A magyar lakosság 27,5 százaléka a már kapott oltást, jelenleg közel 11 ezer beteg szorul lélegeztetésre – írja a koronavírus.gov.hu.

A legfrisebb adatok:

  • Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 2 760 938 fő, közülük 1 171 475 fő már a második oltását is megkapta.
  • Az elmúlt 24 órában 8053 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 713 868 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 245 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 23 211 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 423 366 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 267 291 főre emelkedett.
  • Jelenleg 10 921 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 344-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarország a második az uniós oltási ranglistán. A magyar lakosság 27,5 százaléka a már kapott oltást, szemben az uniós 14,4 százalékos átlaggal. Miután a beoltottak száma kedden meghaladta a 2,5 milliót, szerdától megkezdődhetett a lépcsőzetes újraindítás.

Igazolt fertőzöttek száma megyénként

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Aggasztóak a magyar halálozási adatok

Statiszikai tény, hogy egymillió főre vetítve nálunk haltak meg a koronavírus-járvány következtében a második legtöbben a világon. Magyarországon hivatalosan (mai adatokkal együtt) 23 211-en vesztették életüket a koronavírus következtében. Ez a szám olyan magas, hogy egymillió főre vetítve csak Csehország előzött meg minket, ahol viszont lassan túl vannak a harmadik hullám tombolásán és napról napra csökken a halottak száma. Az elmúlt nap halálozási adataiban hatodik helyen állunk. Olyan óriási országok mögött közvetlenül, mint például a 145 millió lakosú Oroszország, vagy a 129 milliós Mexikó.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

koronavírus

koronavírus elleni oltás

kijárási korlátozás

kijárási tilalom