Döbbenetes: így mentette meg a kétségbeesett szarvas életét a bátor horgász + Videó

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes: így mentette meg a kétségbeesett szarvas életét a bátor horgász + Videó

Part menti növényzetbe akadt dámszarvas bikát mentett ki egy horgász a Hármas-Körösnél. Az állat megpróbált kiszabadulni, de nem sikerült neki. Az állatmentővé avanzsáló pecás egy vadász ismerősétől telefonon kért segítséget.

A Hármas-Körös gyomaendrődi szakaszán, csónakjában ülve pergetett Lipták András, amikor furcsa hangra lett figyelmes.

Valami zörgött és lihegett a partszélben. Közelebb mentem, és láttam, hogy egy dám bika agancsaival felakadt a part menti növényzet indáiba. Próbálkozott kiszabadulni, de egyre gyengébb volt. Egyből segítségére siettem. Felhívtam egy vadász cimborámat, és elmondtam neki, hogy mit látok

– mesélte a Pecaverzumnak a segítőkész horgász, akivel október 15-én, szombaton délután esett meg a nem mindennapi történet.

A vadász ismerőse azonban óva intette, hogy túl közel menjen a szarvashoz, mert az agancsával akár a kezét is eltörheti, vagy lyukat üthet a csónakján. A horgász csáklyámmal mégis segített leszedni a növényzetet a szarvas agancsáról.

A parton állt még egy darabig, és nézett rám. Mintha megköszönte volna a segítséget. Aznap nem sikerült halat fognom, viszont már ezért megérte kimenni

– közölte a horgász, aki a környéken még sohasem látott szarvast.

A kiszabadult állatról sikerült videót is készíteni:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dámszarvas

állatmentés