Mi mindenre jó a fügefalevél tea és hogyan történik a fügefalevél tea elkészítése?

HelloVidék   
  Megosztom
Mi mindenre jó a fügefalevél tea és hogyan történik a fügefalevél tea elkészítése?

Fügefalevél tea hol kapható, mennyi a fügefalevél tea ára? A fügefalevél tea elkészítése: tudd meg, hogyan történik a fügefalevél tea készítése, és hogy mennyit igyunk meg belőle!

A Magyarországon élők egy jelentős része szenved valamilyen krónikus betegségben, leggyakoribbak ezek közül a cukorbetegség és a magas vérnyomás, amelyek nem csak megnehezítik a hétköznapokat, de veszélyesek is. Cikkünkben eláruljuk, hogyan befolyásolja ezeket a betegségeket az alternatív gyógyászatban régóta ismert fügefalevél tea és hogy hogyan kell azt használni.

Hogyan történik a fügefalevél tea elkészítése és mennyi az ajánlott napi adag? Mikor fogyasszuk a fügefalevél teát, és milyen betegségek tüneteit, kialakulását segít mérsékelni ez az egyszerű természetes anyag? Fügefalevél tea hol kapható és mennyi a fügefalevél tea ára? Elkészíthetjük mi magunk is, a saját kertünkben lévő fügefa leveleiből?

Mire jó a fügefalevél tea?

A fügefalevél teát az alternatív gyógyászatban olyan „univerzális” gyógyszerként tartják számon, ami többek között segít mérsékelni a vérnyomásproblémákat és normál szinten tartani a vércukrot cukorbetegség esetén. A magyarok jelentős része küzd valamilyen diabétesz problémával, és habár az alacsony vérnyomás is veszélyes lehet, a legtöbb embernek a magas vérnyomás okoz gondot napi rendszerességgel (az alacsony és magas vérnyomás értékek mindkét véglet esetén veszélyesek lehetnek).

A fügefalevél tea a gyógynövénypártiak szerint segít ezeket a krónikus betegségeket leküzdeni, emellett alkalmazható kúraszerűen májzsugor, hörghurut, aranyér, gombás, gyulladásos- és szemölcsös bőrproblémák esetén is. A fügefalevél tea gazdag antioxidánsokban és kalciumban, illetve hashajtó hatással is bír. A fügefalevél tea tartalmaz emellett magnéziumot, rezet, mangánt, A-, B, C-, és K-vitaminokat, cinket, folsavat és nátriumot. Habár nem bizonyított, sokan daganatmegelőző hatást is tulajdonítanak neki, illetve hozzájárulhat a fügefalevél tea a pihentető, nyugodt alváshoz is.

A fügelevél erősíti a csontokat és csökkentheti a koleszterinszintet. A fügefalevél jótékony hatásai közé soroljuk, hogy készíthetünk belőle arcpakolást, ezzel javítva bőrünk minőségét, csökkentve a mitesszerek mennyiségét, de a szánkat is kiöblögethetjük vele, ha a rossz szájszagtól szeretnénk megszabadulni. A fügefalevél nem rendelkezik ismert kártékony hatással, ezért terhes nők is nyugodtan fogyaszthatják. Sokan diétázáshoz is szívesen isszák, mert a fügefalevél tea egészséges és vitaminokban gazdag.

Fügefalevél tea friss levelekből

A legegyszerűbben úgy juthatunk hozzá ehhez a természetes csodaszerhez, ha ültetünk egy fügefát. Vegyszermentes levelekből egyszerűen készíthető bio fügefalevél tea: egyszerűen szedjünk le néhány levelet, száraz, szellős helyen szárítsuk ki, majd ha biztosan nem tartalmaz már folyadékot a fügelevél, zúzzuk porrá. A levelek tavasztól nyár végéig szüretelhetőek, amikor hullani kezdenek, már ne szedjük őket.

A fügefalevél tea elkészítése

A fügefalevél tea készítése nagyon egyszerű: 1 liter vízhez adjunk 2 evőkanál (kb. 30 gramm) fügefalevél tea port, majd egy fazékban forraljuk fel. Addig főzzük, míg a fügefalevél tea mennyisége a felére nem csökken (kb. 15 perc), így a tea koncentráltabb, hatékonyabb lesz.

Mikor és mennyit fogyasszunk belőle?

Naponta egy bögrével fogyasszunk belőle, többet ne (a legtöbb gyógynövény esetében ragaszkodnunk kell a mértékekhez, nem szabad őket túlfogyasztani). Vérnyomás vagy vércukor problémák esetén reggel érdemes meginni.

Fügefalevél tea hol kapható?

Fügefalevél tea Magyarországon kevés helyen kapható. Külön ilyen teáért érdemes meglátogatnunk nagyobb gyógynövény e-kereskedéseket, vagy herbáriákat, a legkönnyebben azonban úgy juthatunk fügelevélhez, ha ültetünk egy fát – erkélyen is jól érzi magát.

A fügefalevél tea mennyibe kerül?

A magyar piacon a fügefalevél tea nincs beárazva, egyébként nem drága alapanyag. Szárított fügelevélhez a legtöbb esetben egyszerűen, ingyen is hozzájuthatunk, ha ültetünk egy fügefát, vagy kérünk néhány levelet valakinek a kertjéből.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

füge

fügefa

egészség

gyógynövény

gyógytea

magas vérnyomás

cukorbetegség