Katasztrofális a helyzet: egyre több vidéki kórház dobja be a törülközőt, állítja le a műtéteket

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrofális a helyzet: egyre több vidéki kórház dobja be a törülközőt, állítja le a műtéteket

Tudjuk jól, vészesen fogynak Magyarországon az orvosok és az ápolók, de a helyzet csak egyre rosszabb, hol itt, hol ott kell felfüggeszteni az egészségügyi ellátást. A helyettesítő kórházak pedig sokszor 100-120 kilométerre vannak, a mentők dolga odavinni a súlyos betegeket.

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban a 444.hu információi szerint július óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket, ám erről nem adott ki hivatalos határozatot a Népegészségügyi Központ (NNK). Így az sem derül ki, hivatalosan milyen okból kerültek át a műtétek a 27,5 ezres településről a 40 km-re található Békéscsabára és az 55 km-re levő Gyulára. A 444.hu is csak annyit tudott meg a kórház válaszából, hogy

a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.

A több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtétek leállása mellett a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés továbbra is működik a kórházban. Ugyanakkor csak a 2022-es döntések alapján több mint 40 olyan kórházi osztály található az országban, ahol orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

ellátás

orvoshiány

ápolók