Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

HelloVidék   
  Megosztom
Ülősztrájkot tartanak egy vidéki gimnáziumban: további 40 városban is tiltakoznak

Péntek reggelre országos sztrájkot hirdettek a pedagógus-szakszervezetek, az EDF - Pala mozgalom pedig országos élőláncot kezdeményezett. 40 városban is lehet élőlánc.


 


 


 

Miközben már vagy tíz kilométeres élőlánc állt fel Budapesten, az autósok dudálással támogatják a pedagógussztrájkot, aközben vidéken is tüntetnek a diákok tanárok mellett. 40 városban is lehet élőlánc.

A Miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanulói ülősztrájkot tartanak az iskola folyosóján. A 24.hu-nak eljuttatott levelükben a többi között azt írják, hogy

a jelenlegi oktatási rendszer rohad, kétségtelen. Ez országszerte egyre nyilvánvalóbbá válik, ha ezt egyesek nem is akarják bevallani maguknak.

Közölték azt is, hogy a Földesben 18-án nem lesz tanítás, „akkor sem, ha még mindig vannak olyan tanárok, akik nem mernek, nem akarnak sztrájkolni” .

Ahogy a Nyugat.hu beszámolt róla, Szombathelyen több iskola, köztük a Neumann János Általános Iskola, a Zrínyi Ilona Általános Iskola pedagógusai sztrájkolnak, a Hefele Menyhért Szakképző Iskola oktatói szolidaritási figyelmeztető sztrájkot tartott péntek reggel 7.30 és 8.15 között.

Az országos élőlánchoz Szombathely is csatlakozott az ADOM Diákmozgalom és a Pedagógusok Szakszervezete szervezésében. Az élőlánc a tankerületi központ Kossuth Lajos utcai épületétől indul és a tervek szerint a Savaria moziig tart.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

diáktüntetés

tanárhiány

pedagógus-hiány

tüntetés