Sorsod Borsod: egész Európát átszelte, itthon egy vadász kilőtte a ritka svájci farkast

HelloVidék   
  Megosztom
Sorsod Borsod: egész Európát átszelte, itthon egy vadász kilőtte a ritka svájci farkast

Hidasnémeti környékén egy vadász kilőtte a Svájcból ide tévedt jeladós farkast. A rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a Boon.hu lapértesülését.

A svájci jeladós farkas április elején ért az Aggteleki Nemzeti Park területére - írta a Boon.hu. Pontos haladási irányáról sem a nemzeti park, sem az Agrárminisztérium nem adott a lapnak felvilágosítást.

Az M237 jelölésű farkas egy fiatal, 2021-ben született ivarérett hím példány, amit Svájc déli hegyei közt egy éve jelölt meg jeladóval a svájci farkasok védelmével is foglalkozó Gruppe Wolf Schweiz nevű szervezet, így a vándorló nagyragadozó útvonalát nyomon tudják követni. A hazánk nagy részén áthaladó egyed a Sajó-folyón átkelve néhány napja lépett be az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területére. Mozgásának elemzését a svájci szervezet végzi, a friss adatok feldolgozása folyamatban van. A fiatal példányoknál előfordul, hogy nagyobb területet bejárva, új élőhelyet keresnek maguknak.

– szerepelt a tárca akkori közleményében, amely felhívta a figyelmet arra is, hogy a farkas egyedeinek engedély nélküli elejtése – beleértve a lelövést vagy más módon történő elpusztítást – károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztést vonhat maga után.

A megyei lap információt a rendőrség egyelőre nem erősítette meg, de nem is cáfolta. A lap úgy tudja, az ügyben vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda.

"

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

farkas

vadász

vadászat

környezetvédelem

borsod megye