Már csak ez hiányzott: újabb fura élőlény támadja a magyarokat, számos betegséget terjeszthet

HelloVidék   
  Megosztom
Már csak ez hiányzott: újabb fura élőlény támadja a magyarokat, számos betegséget terjeszthet

Nem véletlen a neve. A kullancslégyben mind a kullancs, mind a légy rossz tulajdonságai helyet kaptak - írja az Agroinform.

Ahogy a portál írja, nem új a jelenség, hiszen minden évben felbukkannak ezek a fura állatok. Erős kitinvázuk miatt szinte lehetetlenség őket lecsapni, viszont a csípésük erős viszketéssel jár, és az okozott duzzanat sem múlik el rövid időn belül. Ha pedig valaki allergiás rájuk, akkor akár anafilaxiás sokkot is kiválthatnak. Emellett hasonlóan a kullancsokhoz, különböző kórokozókat, mikrobiális élősködőket, baktériumokat is terjeszthetnek.

A kullancslégy a kullancs elnevezést a vérszívó tulajdonsága miatt kapta, de egyébként a légyalkatúak alrendjébe tartozik. A kullancslegyek madarak, házi és vadon élő emlősállatok ektoparazitái, azaz külső élősködői. A kullancslegyek között vannak szárny nélküli és csökevényes szárnyú, illetve kiválóan repülő fajok is

- írja cikkében a greendex.hu. Melyben kiemelik, a kullancslegyek mérete fajtól függően 2 és 9 milliméter között változhat, alkatuk miatt pedig tetűlegyeknek is szokták őket nevezni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kullancslégy

kullancs

légy

fertőzés

betegség