Horror az ajkai szőlőhegyen: eddig 17 lesoványodott kutyát sikerült kimenteni a fertelmes bűzből

HelloVidék   
  Megosztom
Horror az ajkai szőlőhegyen: eddig 17 lesoványodott kutyát sikerült kimenteni a fertelmes bűzből

Soványak, nincs oltásuk és tele vannak sebekkel – már 17 kutyát kimentettek egy ajkai férfitől az állatvédők, de így is több mint 30 állat maradt nála – közölte az RTL Híradó.

17 kutyát mentett ki az ajkai állatvédő egyesület egy helyi férfitól, aki körülbelül 50 állatot tartott. A szomszédok szerint az állatok harcoltak egymással és rettenetes bűz volt. Bő egy hete a gazda a szőlőhegyre költözött, ahol a hétvégi házak tulajdonosai szerint szabadon mászkálnak az állatok és félnek tőlük. Hétfőn hiába folytatták volna a mentést az állatvédők, a tulajdonos ezt nem engedte - közölte az RTL.

A Vahur Állatvédő Egyesület 17 kutyát már elhozott a férfitól, ezek soványak voltak, nem kaptak oltást, csip nem volt bennük, többen tele voltak elfertőződött sebekkel, törött végtagokkal, vemhesek vagy álvemhesek voltak. A gazda azonban nem hagyta, hogy a maradék több mint 30 állattól is megszabadítsák.

Az önkormányzat szerint az ügy a kormányhivatal hatásköre, ahonnan a Híradó azt a tájékoztatást kapta, hogy hatósági eljárás van folyamatban; már több ellenőrzést lefolytattak, és továbbiak is várhatók, hogy kiderüljön, a férfi javított-e az állattartás körülményein.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

állat

kutya

életmód

állatkínzás