Börtön várhat a szombathelyi doktornőre: több mint 4 millió forintot vett el betegeitől

HelloVidék   
  Megosztom
Börtön várhat a szombathelyi doktornőre: több mint 4 millió forintot vett el betegeitől

Több mint 4 millió forinttal rövidítette meg betegei hozzátartozóit egy Vas megyei doktornő. Most börtön várhat rá és el is tilthatják az orvoslástól.

Hirdetés

Hirdetés

A Vas Vármegyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés bűntette miatt emelt vádat azzal a vezető beosztású orvossal szemben, aki a vádirat szerint 2013 márciusa és 2022 októbere közötti időszakban az irányítása alatt lévő osztályon kezelt betegek hozzátartozóitól az egészségügyi ellátásért sokszor és ismétlődően jogtalan vagyoni előnyt kért, illetve fogadott el.

A vádirat szerint a nő azért kért, illetve fogadott el pénzt rendszeres haszonszerzésre törekedve 23 beteg hozzátartozóitól, hogy az ápoltak kórházi kezelését, fekvőbeteg elhelyezését az általa irányított osztályon biztosítsa.

Az elkövető a pénzt rendszerint a kórház orvosi szobájában, de hol irattárában, illetve egy parkolóban vette át, és átutalással is lehetett fizetni neki.

A Vas Vármegyei Főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, pénzbüntetés, orvosi foglalkozástól eltiltás, közügyektől eltiltás kiszabását és az adott több mint 4.000.000 forint vagyoni előny vagyonelkobzását indítványozza.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni – áll a lapunkhoz is eljuttatott közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kórház

beteg

hálapénz

vas megye