Megelégelték a helyiek a sok lopást: száz önkéntes járőrözik ebben a magyar faluban

HelloVidék   
  Megosztom
Megelégelték a helyiek a sok lopást: száz önkéntes járőrözik ebben a magyar faluban

Folyamatosan járőröző ad-hoc faluőrség alakult nemrégiben Homokszentgyörgyön, miután az elmúlt hetekben elszaporodtak a betöréses lopások a dél-somogyi kistelepülésen - írta a Sonline.hu.

Több lopás és betörés is történt az elmúlt két hétben a somogyi Homokszentgyörgyön, ezeknek többek közt az ezerfős falu ismert és megbecsült tagjai is áldozatul estek, ezért civilek fogtak össze, hogy járőrözéssel segítsék a rendőrök munkáját.

Nagyjából százan fogtunk össze, hogy segítsünk a közbiztonság fenntartásában a rendőrségnek. Természetesen a jogszabályi keretek között

– nyilatkozta a lapnak Czinke János, Homokszentgyörgy polgármestere. Szerinte amióta éjszakánként járőröznek Homokszentgyörgyön, csökkent a bűnesetek száma.

A polgármester még elmondta, örül, hogy gátat szabtak a lopásoknak, de a bűnözők kilétéről nem nyilatkozott. Kiemelte: a rendőrségi nyomozást nem szeretné hátráltatni, s amíg nem bizonyosodik be az elkövetők személye addig messzemenő következtetéseket sem szeretne levonni ügyről.

A lap azt írja, a rendőrség a faluőrségről nem rendelkezik információval.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

rendőrség

falu

homokszentgyörgy

faluőrség