Iskolák mellett randalírozott a medve: a frászt hozta mindenkire az agresszív nagyvad

MTI   
  Megosztom
Iskolák mellett randalírozott a medve: a frászt hozta mindenkire az agresszív nagyvad

A nagyvadat a Kájoni János Szakközépiskola udvarán vették észre, ahonnan a közeli Venczel József Szakközépiskolához vezetett az útja - számolt be a Maszol.ro kolozsvári hírportál. A medve a közeli almafákról táplálkozott, majd felmászott egy nyárfára mintegy 25-30 méterre az iskolától. A helyszínre érkező bizottság döntésére a vadat kevéssel a tanítás kezdete előtt kilőtte az önkormányzattal szerződésben álló vadásztársaság vadásza.

A legbiztonságosabb megoldásnak a medve kilövését tartottuk. Több száz diák volt az iskolában, a környéken pedig magánházak találhatóak. Nagyon közel volt az intézményekhez és a házakhoz is a nagyvad

- nyilatkozott Bors Béla, Csíkszereda alpolgármestere. Hozzátette: más megoldás nem jöhetett szóba mindenki biztonsága érdekében, így senki nem került veszélybe.

A hét folyamán ez már a második medve volt, melyet kilőttek Hargita megyében. Szerdán a Székelyudvarhely közelében fekvő Korondon végzett a vadőr egy, a faluba rendszeresen visszajáró vaddal. A medve a helyi tűzoltóság udvarán és a templom közelében csatangolt - írta a Maszol. A csendőrök megpróbálták petárdákkal elriasztani, azonban a felbőszült állat az emberekre támadt, a vadőr ekkor lelőtte. Személyi sérülés nem történt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

medve

vadász

csíkszereda. hargita megye

kilövés