Embertelen összeget fizet a kisalföldi város a kertekbe lógó híd miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Embertelen összeget fizet a kisalföldi város a kertekbe lógó híd miatt

Ez az a gyaloghíd, amelyet elvileg biciklis balesetek miatt építettek, de biciklivel nem lehet és nem is érdemes átmenni rajta - írja a HVG.

Két újabb károsult peren kívüli egyezségi ajánlatát fogadta el kedden a győri közgyűlés a telkekre belógó győrszentiváni gyalogos- és kerékpároshíd miatt. A Telex úgy tudja hogy az egyiküknek több mint 15,5 millió forintos, a másiknak pedig 1,7 milliós kártérítést fizet a város.

2019-ben adták át a Győrhöz tartozó Győrszentivánon a gyalogos-felüljárót, ami 320 millió forintból készült. A felüljáró arra hivatott, hogy az M19-es autóút két oldalát összekösse. A híd mellett élők azért indítottak pert, mert a szuperhíd jelentősen csökkentette a házaik értékét. Egyikük esetében a híd a kerítés fölé lóg, szinte benéz az ablakon, még a szobákba is belátni róla, ezért a szakértő szerint az ingatlan 22,6 millió forinttal ér kevesebbet most, mint korábban.

Azoknak a károsultaknak, akiknek most fizet a város, egy másik szakértő állapított meg összesen 17,37 millió forintos kártérítést a perben. Az érintettek pedig úgy döntöttek, hogy ha 15 napon belül megkapják a pénzt, akkor eltekintenek a késedelmi kamattól és a perköltségtől. Ezt az ajánlatot kedden fogadta el a győri közgyűlés.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

híd

győr

bicikli

kártérítés

hellovidek