Tarol a tuberkolózis betegség a vidéki gyárban: van okunk a félelemre?

HelloVidék   
  Megosztom
Tarol a tuberkolózis betegség a vidéki gyárban: van okunk a félelemre?

Négy TBC-s beteget azonosítottak az Infineon Technologies ceglédi gyárában – közölte a cég a Telex érdeklődésére.

A tájékoztatás szerint a gyár egyik munkása szeptember végén tuberkulózist kapott, majd miután azt a több mint 150 kollégájukat megvizsgálták, akik kapcsolatba kerültek a fertőzött személlyel, további három esetet azonosítottak.

A munkavállalók legnagyobb része be van oltva TBC ellen, emelte ki a cég.

Miután az egészségügyi hatóságok megerősítették a fertőzést, azonnal intézkedéseket kezdeményeztünk valamennyi munkatársunk egészségének biztosítása érdekében. Ez magában foglalja az összes ismert kontakt személy orvosi vizsgálatát – mielőtt újra beléphettek volna a telephelyre – további higiéniai intézkedéseket, valamint előkészületeket a potenciálisan fertőzött kollégák lehető legjobb kezelésének biztosítására. Mindezen intézkedéseken túl, ceglédi telephelyünkön minden kollégánknak lehetőséget biztosítunk önkéntes orvosi szűrővizsgálatokra

- közölte az Infineon Techonologies.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tbc

cegléd

gyár

munkások

betegség

vizsgálat