Vészjelzést adtak ki a meteorológusok: hétfőtől teljesen más időre számíthatunk

HelloVidék   
  Megosztom
Vészjelzést adtak ki a meteorológusok: hétfőtől teljesen más időre számíthatunk

Vészjelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap éjfélig az ország egész területére. Az elsőfokú figyelmeztetés esőre és zivatarok kialakulására hívja fel a figyelmet, de néha mennydörgéseket is hallhatunk, valamint az ország bizonyos részeiben pedig nagyobb erejű széllökésekre is számíthatunk. Azonban az új hét kezdetével enyhül az esős, hideg idő, és a nap is elő fog bújni.

Vasárnap este már a legtöbb helyen felszakad a felhőzet, de nem marad mindenhol derült az ég. Néhol nem zárható ki gyenge csapadék sem. A nyugati irányú szélet élénk, helyenként erős lökések kísérik majd, de hétfő hajnalban az ország északon fekvő magasabb pontjain viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet ma általában 4 és 9 fok között fog alakulni, de a szélvédett részeken ennél hűvösebb lehet az idő.

Aztán hétfő reggelre a pára-, ködfoltok feloszlása után nagyrészt napos időre számíthatunk, gomoly- és fátyol felhők kíséretében. Néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar előfordulhat az előrejelzések szerint. Több helyen is megélénkülhet a dél, délnyugati szél, mégis a maximum hőmérséklet 13 és 19 fok között fog alakulni.

Majd a kedd hajnalra képződő köd, rétegfelhőzet napközben főleg északkeleten helyenként hosszabb ideig megmaradhat, de másutt is változóan felhős idő lesz valószínű, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan ezen a napon is előfordulhat záporeső, esetleg zivatar, ugyanakkor mérsékelt marad a légmozgás. Kedd hajnalban 2 és 11 fok közötti értéket mutatnak majd a higanyszálak, azonban ez az érték kora délutánra 12 és 18 fok közt fog alakulni.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

időjárás

előrejelzsé

ősz

hideg

zápor

erős szél

napsütés

hellovidek