Büszkeség: elsőként kapta meg a rangos elismerést a Balatonnál ez a vendéglátóhely

HelloVidék   
  Megosztom
Büszkeség: elsőként kapta meg a rangos elismerést a Balatonnál ez a vendéglátóhely

A Laposa Borterasz lett az első balatoni vendéglátóhely, amely megkapta a világ egyik vezető higiéniai vállalatának fenntarthatósági elismerését. A badacsonyi vendéglátóhely a Tork megoldásainak köszönhetően a kézmosáshoz biológiailag lebomló, 99%-ban természetes eredetű összetevőkből készült szappant biztosít vendégeinek, amely nem károsítja a vízi élővilágot, a használt papírtermékek pedig 100%-ban újrahasznosítottak. Az elismerés a legújabb fejlemény Tork és a minőségi vendéglátást zászlajára tűző Balatoni Kör immár öt éve zajló együttműködésében, mivel a fenntarthatóság mind a két szervezet céljai között kiemelt helyet foglal el.

Első alkalommal helyezte ki balatoni vendéglátóhelyen a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget kifejező díját a Tork, a világ egyik vezető higiéniai vállalata, az Essity professzionális márkája. Az elismerést a Laposa Borterasz kapta meg, amely Badadocsonytomajon, a Laposa Birtok részeként várja a vendégeket a Badacsony déli lejtőin termelt borokkal és helyi alapanyagokból készült bisztrótelekkel. A díj többek között azt ismeri el, hogy a Tork megoldásainak köszönhetően a vendéglátóhely 99%-ban természetes eredetű összetevőkből készült szappant biztosít a kézmosáshoz, a konyhában, vendégtérben, mosdókban használt papírtermékek pedig 100%-ban újrahasznosítottak, felelős és környezetbarát gyártásból származnak, a használt adagolók pedig karbonsemlegesek.

Nagyon örülünk ennek az elismerésnek, hiszen egy gyönyörű szőlőhegyen élünk és dolgozunk, és a legfontosabb számunkra az, hogy ez a táji környezet meg tudjon maradni

- mondta el Laposa Bence, a Laposa Birtok Kft. Ügyvezetője. – Hiszünk abban, hogy maga már a vidéki lét is a fenntarthatóság irányába mutat. Ehhez is hozzájárul, hogy itt, a borteraszon a Torkkal olyan higiéniai rendszert tartunk fenn, ahol minden adagolóból biológiailag lebomló szappan áll a vendégek rendelkezésére. Figyelünk arra is, hogy ne pazaroljunk a kéz- és konyhai törlőkkel, köszönhetően a laponkénti adagolást lehetővé tévő kialakításnak.

A Laposa Birtok elismerése a legújabb fejlemény a Tork és a Balatoni Kör immár öt éve zajló együttműködésében. Az egész éves balatoni vendéglátást célul kitűző, minőségi vendéglátóhelyeket és borászatokat tömörítő szerveződés számára ugyanis a fenntarthatóság épp olyan fontos, mint a higiéniai vállalatnak.

A Balatoni Kör magas szintű szakmaiságot képvisel a vendéglátásban, és mi ennek a szakmaiságnak a továbbfejlesztésében szeretnénk segíteni azzal, hogy tanácsadást és teljes higiéniai szolgáltatást biztosítunk, amely a minőségre, a fenntarthatóságra és a hosszú távú üzleti célokra alapul

- mondta el Nagy Géza, a Tork kereskedelmi igazgatója. – Célunk, hogy a jövőben minél több vendéglátóhely kapja meg a Balaton körül ezt az elismerést, ami nemcsak a legmagasabb szintű higiéniát tükrözi és biztosítja minden vendégnek, hanem annak tudatát is, hogy a környezet védelmét komolyan vevő vállalkozásokat támogat.

A Tork számos területen igyekszik hozzájárulni környezeti lábnyomának mérsékléséhez. A vállalat az idei évtől szén-dioxid-semleges tanúsítvánnyal rendelkező adagolókat is kínál, amit a ClimatePartner tanúsítvány igazol. A 27-féle karbonsemleges adagoló gyártásához a cég igazoltan megújuló villamos energiát használt. A Tork anyacége, az Essity az idén ismét platina minősítést kapott az EcoVadis fenntarthatósági minősítő cégtől, amelynek vizsgálatában a vállalatok felső 1 százalékában szerepel. A környezetvédelem már a tervezés során fontos szempont: az adagolók kialakítása akár a fogyasztás 40%-os csökkenését is lehetővé teszi.

Az Essity úttörő kezdeményezése továbbá a PaperCircleTM nevű kéztörlőpapír-újrahasznosító szolgáltatás, amelynek lényege az irodaházakban, gyárakban elhasznált papír kéztörlők újrabegyűjtése és újrahasznosítása. A higiéniai papírtermékek gyártása során pedig alternatív rostanyagokat is bevet a vállalat. A világban keletkező búzaszalma közel fele ma hulladékként végzi – az Essity mannheimi rostüzemében viszont lakossági és ipari higiéniai papírtermékek készülnek a helyi gazdáktól begyűjtött búzaszalmából.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenntarthatóság

újrahasznosítás

balaton

tork

balaton

laposa borterasz

badacsonytomaj