Kattant a bilincs: pénzmosás miatt emeltek vádat két nő ellen Somogyban

MTI   
  Megosztom
Kattant a bilincs: pénzmosás miatt emeltek vádat két nő ellen Somogyban

Pénzmosás bűntette miatt vádat emelt a Kaposvári Járási Ügyészség két nyírségi nő ellen, akik egy somogyi plébánia pénzének kicsalásában segédkeztek.

A vádirat szerint a két nőt 2022 márciusában egy ismeretlen férfi leszólította az utcán, és rávette arra, hogy fejenként 100 ezer forint ellenében nyissanak egy-egy bankszámlát az egyik kisvárdai bankfiókban azért, hogy arra csalásból származó átutalásokat tudjanak fogadni.

Ezután az egyik elkövető - magát banki alkalmazottnak kiadva - telefonon felvette a kapcsolatot egy somogyi plébánossal, akitől csalárd módon, a bankszámlán történt gyanús utalásokra hivatkozással megszerezte a plébánia folyószámlájának eléréséhez szükséges netbankos hozzáférés adatait és a bankkártyaadatokat.

Miután a két nő által nyitott bankszámlákra több millió forintos utalások érkeztek a plébániától, a megbízóik elvitték őket egy nyíregyházi bankfiókba, ahol a vádlottak készpénzben felvették a bűncselekményből származó összegeket, amit a bűntársaiknak adtak át.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

bűncselekmény

somogy

pénzmosás