Figyelem, életbe lépett a vörös kód: már látni, meddig marad velünk a farkasordító hideg

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, életbe lépett a vörös kód: már látni, meddig marad velünk a farkasordító hideg

Kiadták a legerősebb figyelmeztetést, a fagyos időjárás miatt életveszélyes lehet hosszabb ideig az utcán tartózkodni - írta az Időkép.

Beköszöntött az igazi téli hideg, és az előrejelzések szerint ez a hétvégéig kitart. Ez azt jelenti, hogy lesznek olyan tájai hazánknak, ahol napközben sem emelkedik a hőmérséklet 0 fok fölé, de a még nagyobb veszélyt az éjszakai és a hajnali órák jelentik, amikor sokfelé mérhetünk majd -8, -10 fok körüli hőmérsékleteket, de a leghidegebb tájainkon -13, -15 fokot is mutathatnak majd a hőmérők. Ebben az időben életveszélyes hosszabb ideig az utcán tartózkodni. Emiatt hétfő este 20 órától életbe lépett az úgynevezett vörös kód - írta az Időkép.

Velünk maradnak a fagyos reggelek

Az Időkép előrejelzése szerint kedden északon, északkeleten és északnyugaton ébredhetünk derült, gyengén felhős időre, máshol változóan, erősen felhős időre van kilátás, délen, délkeleten helyenként még szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. Napközben a Dunántúlon és helyenként délen lehet felhősebb az ég, de említésre méltó csapadék sehol sem várható. Máshol napos időre számíthatunk. Az északi-északkeleti szelet még sokfelé kísérhetik élénk, kezdetben helyenként erős lökések. Napközben -4 és +3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerdán derült, napos, száraz időre készülhetünk, csak kevés helyen lehetnek átmenetileg felhősebb időszakok. A légmozgás gyenge marad. Reggelre a Dunántúl legdélebbi tájain párássá válhat a levegő. Hajnalban erős fagyokra kell számítani, az északi völgyekben néhol -15 fok is lehet. Kora délutánra -1 és +3 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön is hasonlóan hideg, télies reggelre ébredhetünk. Napközben már nem lesz zavatalan a napsütés, észak felől egyre többfelé megvastagszik a fátyolfelhőzet, de csapadék nem várható. Többfelé megélénkülhet a nyugatias szél. A maximumok 0 és +4 fok között alakulhatnak.

Pénteken egy hidegfront érkezhet feltámadó északi-északnyugati széllel. Csak elszórtan fordulhat elő gyenge havazás, illetve futó hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -3 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet. Szombaton naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Említésre méltó csapadék nem várható. Élénk, erős lesz a nyugati-délnyugati szél. A legamagasabb hőmérséklet -1 és +5 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vörös kód

fagy

hideg

hidegbetörés