„Cigányoknak tilos a belépés”: botrány lett a kecskeméti kocsma rasszista feliratából

HelloVidék   
  Megosztom
„Cigányoknak tilos a belépés”: botrány lett a kecskeméti kocsma rasszista feliratából

„Cigányoknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja. Az italbolt később megmagyarázta a dolgot, legalábbis megpróbálta...

„Cigányknak tilos a belépés” – feliratot mutatott a Kozák Ital nevű kecskeméti Kft. Izsáki úton lévő üzletének LED-panelja, derült ki a Roma Szeretetszolgálatnak elküldött videóból, amit az RTL Híradója közölt.

Ifj. Rostás-Farkas György a szervezet részéről azt írta:

Természetesen elítéljük a rasszizmus összes formáját, és megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!

Közben az italbolt is megszólalt az ügyben: Facebook-oldalukon azt írták, hogy a bolt kijelzőjét ismeretlenek törték fel, az üzenettől elhatárolódnak, az üggyel kapcsolatban feljelentést tesznek. Úgy fogalmaztak:

A mai napon megdöbbenve tapasztaltuk, hogy az új Izsáki úton lévő üzletünk led panelját feltörték! A kiírt szövegtől teljes mértékben a Kozák Kft. elhatárolódik, és azonnali rendőrségi feljelentést tettünk”.

Nem tudni, pontosan mennyi ideig volt látható a rasszista felirat az italbolt kijelzőjén. A Roma Szeretszolgálat még videót is közölt a látványról:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rasszizmus

cigányság

rasszizmus

kocsma