Valami nagyon furcsa dolog történik a Velencén: így áll most a tó vízszintje

HelloVidék   
  Megosztom
Valami nagyon furcsa dolog történik a Velencén: így áll most a tó vízszintje

Több, mint 75 centivel magasabb a vízszint, mint a 2022-es kora őszi rekordalacsony vízállás idején. Szerda reggel Agárdnál 129 centiméteren állt a vízmérce.


 

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor elérheti a vízszint a 140-150 centiméter körüli optimális értéket. 2022 őszén csapadékosabb periódus vette kezdetét, melynek köszönhetően újra emelkedni kezdett a tó vízszintje. Tavaly nyáron aztán a szárazabbá váló időben újra sok víz elpárolgott a tóból, de közel sem volt olyan súlyos a helyzet, mint ezt megelőzően egy évvel - írja az Időkép.

Októbertől pedig újra csapadékosabbra fordult az időjárás, ennek köszönhetően mostanra összességében több mint 75 centiméterrel emelkedett a Velencei-tó vízszintje az 53 centiméteres rekordalacsony értékhez képest.

2022 augusztusában a Velencei-tó medrében lehetett sétálni, annyira kevés volt benne a víz, majd abban az évben szeptember 23-án mérte Agárdnál az Országos Vízjelző Szolgálat az 53 centiméteres rekordalacsony vízállást.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

csapadék

velencei tó

vízszint