Nem Valentin-napi szori: álmában akarta megölni férjét a vasi nő, szörnyű dulakodás lett a vége

HelloVidék   
  Megosztom
Nem Valentin-napi szori: álmában akarta megölni férjét a vasi nő, szörnyű dulakodás lett a vége

Minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Vas Vármegyei Főügyészség azzal a nővel és társával szemben, akik a vád szerint 2023 márciusában Szombathelyen meg akarták ölni alvás közben a nő férjét - írták közleményükben.

A vádirat szerint a vádlottak között – megismerkedésük után rövidesen – szerelmi viszony alakult ki. A nő úgy hitte, hogy a férje nem egyezne bele a válásukba, ezért társával közösen elhatározták, hogy megölik. Először meg akarták mérgezni a sértettet, ezért a nő a szeretőjétől átvett, ismeretlen összetételű szert kevert legalább öt alkalommal a férje italába, ételébe, amitől azonban a sértettnek csupán gyomorpanaszai lettek. Ezek után a vádlottak elhatározták, hogy álmában ölik meg a férfit.

2023 márciusában egyik éjjel a megvádolt szerető fóliát szorított a hálószobában alvó sértett arcára, amíg a nő lefogta a férfi lábait. A férj azonban felébredt, beleharapott a férfi kezébe, aki ekkor közepes, illetve nagy erővel ütötte a sértett arcát, majd miután a földre estek, többször belerúgott a sértettbe, aztán egy vázával fejbe ütötte.

A segítségért kiabáló sértett száját a felesége befogta, akinek kezébe a férfi szintén beleharapott, majd a nő a zajra felébredt, a hálószobába belépő közös gyermeküket kirángatta onnan, és bezárta a szobájába, hogy ne tudjon segítséget nyújtani az apjának.

A kitartóan ellenálló sértett – miután gyermeke megzavarta a vádlottak cselekményét – felajánlotta, ha felhagynak a bántalmazásával, beleegyezik a válásba, és nem tesz feljelentést. Ekkor a vádlottak a bántalmazását abbahagyták, kitakarították a szobát, kimosták az ágyneműt és a függönyöket is.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl – több hét, illetve hónap alatt – gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A Vas Vármegyei Főügyészség a nőt és társát előre kitervelten, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, továbbá a nőt aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja, és a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben határozott ideig tartó fegyházbüntetés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltásukat indítványozta.

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tragédia

bántalmazás

gyilkosság