Lecsapnának Orbán volt székesfehérvári gimijére: két neves iskola is az Óbudai Egyetemhez kerülhet

MTI   
  Megosztom
Lecsapnának Orbán volt székesfehérvári gimijére: két neves iskola is az Óbudai Egyetemhez kerülhet

Az Óbudai Egyetem átvenné a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vasvári Pál Gimnázium fenntartását. A fenntartóváltást az egyetem kezdeményezte, az iskolák tantestülete előzetesen egyhangúlag támogatta az átvételt – erősítette meg a Telexnek az Óbudai Egyetem.


 


 

Az Óbudai Egyetem átvenné a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Vasvári Pál Gimnázium fenntartását. A fenntartóváltást az egyetem kezdeményezte, az iskolák tantestülete előzetesen egyhangúlag támogatta az átvételt – erősítette meg a Telexnek az Óbudai Egyetem. Bár a választás elsőre meglepőnek tűnhet, de érdemes hozzátenni, hogy az egyetemnek van székesfehérvári kampusza.

A Telex birtokába jutott egy dokumentum, amiben Ráczné Kálmán Anikó, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola igazgatója a fenntartóváltást azzal indokolja, hogy kiemelt céljaik találkoznak az Óbudai Egyetem céljaival. Szerinte az Óbudai Egyetem alternatívát kínál, a diákok többletkompetenciákat kaphatnak, új lehetőségek tárulhatnak fel előttük.

Az egyetem szeptemberben venné át az iskolát.

A cikkből az is kiderül, hogy a Teleki Blanka Gimnáziumba járt Orbán Viktor miniszterelnök.

Az Óbudai Egyetem válaszában azt írta: kialakítottak egy olyan oktatási modellt, amelyben fontos szerep jut a közoktatásnak is. Az egyetem fontosnak tartja a tantestület jóváhagyása mellett a szülők és diákok támogatását is. Azt írták, ahogyan az eddig átvett iskolák esetében, úgy a székesfehérvári intézményeknél sem terveznek olyan változtatásokat, amelyek a családoknak plusz költséget jelentenének. Sőt, az egyetem szándéka az, hogy még több diák számára nyújthasson minőségi oktatást. Az egyetem egyébként már tavaly átvette a főváros VI. kerületében lévő Szinyei Merse Pál Gimnázium fenntartását.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék székesfehérvár

orbán viktor