Sok szülő örülhet most ezen a vidéki telpülésen: ingyenesen kaphatják a gyerekek ezt a fontos oltást

HelloVidék   
  Megosztom
Sok szülő örülhet most ezen a vidéki telpülésen: ingyenesen kaphatják a gyerekek ezt a fontos oltást

Dr. Váradi István gyermekorvos javaslatára az önkormányzat az idei évtől ingyenesen biztosítja az agyhártyagyulladás elleni három dózisú védőoltás lehetőségét az újszülötteknek – erről legutóbbi ülésén döntött a város képviselő-testülete - írta meg a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, Antal Péterné Szerző Ildikó polgármester az előterjesztésben részletesen kifejtette, hogy

a Neisséria B és C csoportú baktériumok meningitiszt – az agyat és a gerincvelőt védő hártyák gyulladását – és szepszist, azaz vérmérgezést okozhatnak. A B csoportú elleni oltóanyag, a Bexsero védőoltás ára mintegy 32 ezer forintért vásárolható meg a szülők által a gyógyszertárban, ezt azonban sokan nem tudják önerőből vállalni. A C csoportú elleni oltóanyagot az állam támogatja, 7627 forint helyett 300 forint dobozdíjat kell fizetni, amit a szülők vállalnak.

Hozzátette, a gyermekorvos javasolta a Neisseira meningitidis B típusú baktérium elleni védőoltás felvételét és kérte az önkormányzat támogatását az oltóanyag finanszírozásában.

A védettséghez három oltás szükséges: a 6-11 hónapos csecsemőknek két oltást kell kapniuk, amelyet egy emlékeztető oltás követ a második évben. A január elseje után született, Jászárokszálláson állandó lakcímmel rendelkező csecsemőkkel kezdik az oltást július elsejétől. A Neisseira meningitidis B típusú baktérium elleni védőoltás finanszírozására hárommillió forintot biztosítanak a város idei költségvetésében

- írja a lap, majd kiemelték, hogy az oltássorozat lebonyolítására dr. Váradi István házi gyermekorvost kérték fel.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

oltás

jászárokszállás

önkormányzat

ingyenes oltás