Vészhelyzet lett a csőtörésből: fűtés nélkül maradt Szombathely legnagyobb iskolája

HelloVidék   
  Megosztom
Vészhelyzet lett a csőtörésből: fűtés nélkül maradt Szombathely legnagyobb iskolája

A szombathelyi iskolában a hét elején állt le a fűtés, megoldást kerestek és találtak. Fűtés nélküli osztálytermek helyett kollégiumokban, könyvtárban, moziban tanulnak a paragvárisok - írta a Nyugat.hu.

A szombathelyi belvárosi iskolában a hétvégén állt le a fűtés egy csőtörés miatt, a hiba az iskola saját rendszerében történt. Az iskola keddtől rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, abban bízva, hogy egy-két nap után újraindul a fűtés. Viszont kiderült, hogy a javítás hosszabb időt vesz igénybe, ezért kerestek más megoldást arra, hogy folytathassák a tanítást az iskola mintegy 700 diákja számára - írta a Nyugat.hu.

Több szombathelyi intézmény sietett az iskola segítségére, akik a javítás idejére befogadták a diákokat. Az igazgató köszönetét fejezte ki az AGORA – Művelődési és Sportház, az AGORA – Savaria Filmszínház, a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Boldog Salkaházi Sára Technikum, a Berzsenyi Dániel Kollégium, a Mathias Corvinus Collegium, a Németh Pál Kollégium és a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola felé.

A gyerekek reggel az iskolába mentek be, onnan indultak az ideiglenes helyszínekre, majd visszamentek az iskolába ebédelni, délután pedig a megszokott módon, az udvaron várhatják a szülők a gyerekeket.

A következő napokra a hibaelhárítás és a rendszer feltöltése, majd a fűtés újraindítása van hátra - közölte a lappal Gergácz Gábor igazgató. Hozzátette, legfőbb céljuk a tanítás folytatása.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fűtés

csőtörés

szombathely

iskola