Vigyázat, már lakott területen is támadnak! Így védekezz a felbőszült madarak ellen

HelloVidék   
  Megosztom
Vigyázat, már lakott területen is támadnak! Így védekezz a felbőszült madarak ellen

Az elmúlt pár évben jelentősen megszaporodtak az emberek elleni madár „támadások”, jelenleg elsősorban Budapesten, de más nagyobb magyar városokban is.

Az elsődleges ok, hogy miközben a mezőgazdaság eltüntette (beszántotta) fás-bokros fészkelőhelyeik, és gyepes táplálkozóterületeik nagy részét, a vadászok pedig több kampány, szinte „varjúháború” keretében folyamatosan irtották és a szarka, dolmányos varjú esetében üldözik ma is, ezért menekültek a településekre, ahol nem lehet szabadon gyilkolni őket.

Orbán Zoltán ornitológus, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szóvivője az Indexnek elmondta, mivel okos állatokról van szó, azonnal meglátták a ragyogó lehetőséget az élelmiszer-maradékoktól roskadozó városokban, ami további hatalmas vonzerő számukra, beleértve az évente a tojásokból kikelő új generációk fiataljait is.

Mivel a települési környezetben felnövekvő dolmányosvarjú-fiókák is nagy valószínűséggel itt maradnak a városban,bés számítani kell arra, hogy egyre többször fogják alkalmazni ezt a módszert. De fontos hangsúlyozni, hogy ez a természetes fiókaféltő viselkedés csak üres, nagy hangú ijesztgetés, amit egyszerű elhessegetéssel kezelni lehet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

madarak

elterjedés

tudomány