Ledöntötték Radnóti Miklós győri mellszobrát: nagy erőkkel keresik az elkövetőt

HelloVidék   
  Megosztom
Ledöntötték Radnóti Miklós győri mellszobrát: nagy erőkkel keresik az elkövetőt


Ledöntötték a Radnóti Miklóst ábrázoló mellszoborot Győrben, a Zrínyi kórház épülete előtt, az esetet jelentették a rendőrségnek, az elkövetőt keresik.



 

A Radnóti-emlékhelyet nem először ér kár Győrben: bő tíz évvel ezelőtt a város határában álló szobrát tarolták le autóval. Napokkal később a rongáló feladta magát, egy akkor 24 éves férfi volt az elkövető, aki egy szórakozóhelyről hajtott haza. Elmondása szerint a köd és a hiányos helyismerete miatt hajtott neki az emlékműnek. Szabálysértéssel megúszta az ügyet - írja a 24.hu.

Nem véletlenül áll Radnóti-szobor a győri Zrínyi kórház előtt. Ide irányították a munkaszolgálatos költőt a II. világháború végén, amikor a náci kollaboránsok erőltetett menetben menekültek a foglyaikkal, köztük Radnótival Németország felé. A végére már szinte járni sem tudó költőt 1944. november 9-én lőtték agyon több társával együtt Abda határában, holttestét tömegsírba temették.

Februárban Pannonhalmán rongálták meg és lopták el Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

szobor

győr

bűncselekmény