Örülhetnek a tatabányai biciklisek: óriási beruházással segítik a város kerékpározó lakóit

MTI   
  Megosztom
Örülhetnek a tatabányai biciklisek: óriási beruházással segítik a város kerékpározó lakóit

Tatabányán átadták a T-Bike közösségi bérkerékpáros rendszert 25 hagyományos és ugyanennyi elektromos rásegítésű járművel - ismertette hétfői sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Szücsné Posztovics Ilona (Összefogás Tatabányáért) elmondta, a városban hat állomást létesítettek, a rendszerben - az idősebbekre is gondolva - elektromos kerékpárok is igénybe vehetők. A beruházás 150 millió forintból valósult meg.

A tatabányai fejlesztés egy nagyobb, levegőminőség javítását célzó projekt része, melyben nyolc régió tíz településén valósítanak meg beruházásokat - ismertette a polgármester. Oroszlány, Tata és Tatabánya térségében az elmúlt években csaknem hatvan kilométernyi kerékpárút épült. Tatabányán az ipari park üzemeit is bekötötték a hálózatba.

A vármegyeszékhelyről kerékpárral el lehet jutni Oroszlányba, továbbá a kamalduli remeteség majki műemlékegyüttese és a bányászati múzeum felé. Tatabányáról Tatán át pedig Dunaalmásig vezet útvonal, amely csatlakozik az EuroVelo 6 nemzetközi hálózathoz.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tatabánya

biciklis

kerékpáros

sport

életmód

közlekedés