Idős, beteg embert fosztottak ki: a 87 éves férfi csak leült a vidéki vasútállomás padjára

HelloVidék   
  Megosztom
Idős, beteg embert fosztottak ki: a 87 éves férfi csak leült a vidéki vasútállomás padjára

Az ügyészség vádat emelt egy párral szemben, akik idős beteg ember állapotát kihasználva vették el tőle a pénztárcáját.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint az élettársi kapcsolatban élő 37 éves férfi és a 34 éves nő 2024 januárjában a soproni vasútállomáson figyeltek fel a 87 éves, padon pihenő sértettre, aki épp a kórházi kezeléséről tartott haza. Felismerve a sértett rossz egészségi állapotát és idős korát úgy tettek, mintha segíteni akarnának, azonban a nő eközben a sértett táskájából kivetette a bácsi pénztárcáját, amiben százezer forint, valamint a sértett bankkártyája és mellette a PIN kód is benne volt.

Az ezt követő napokban a terheltek a bankkártyával többször is fizettek, illetve vettek fel készpénzt, több mint 500 ezer forint kárt okozva. A cselekményt követően pár nappal később a terhelteket elfogták, de a kár nem térült meg.

Az elfogásuk óta letartóztatásban lévő vádlottak ellen az ügyészség kifosztás bűntette és a bankkártyával visszaélés miatt emelt vádat, velük szemben a halmazati büntetésként hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

idős

rendőrség