Megjelent a határozat: kevesebb pénz jut rá, de ismét vastagbélszűrési program indul

hvg.hu   
  Megosztom
Megjelent a határozat: kevesebb pénz jut rá, de ismét vastagbélszűrési program indul

Az állam korábban többször is nekifutott a kezdeményezésnek, most azonban kevesebb pénz van rá, mint amennyi az utóbbi években volt - írta meg a HVG.

Ahogy a portál írja, a kedden késő este megjelent Magyar Közlönyben olvasható határozat szerint a kormány

egyetért a népegészségügyi célú célzott, szervezett vastagbélszűrés országos bevezetésével,

és ehhez az idei költségvetésből – a forrás megjelölése nélkül – 1,4 milliárd forintot ad, 2025-től pedig évente hárommilliárdot. Emellett az EgészségAblak szolgáltatás informatikai fejlesztésére is jut 130 millió, hogy annak használói ott kapják meg a meghívót a vizsgálatra.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szűrőprogram

vastagbélszűrés

magyar közlöny

határozat