Lecsaptak a pénzügyőrök: pofátlan módon seftelt a borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, ez volt a módszere

MTI   
  Megosztom
Lecsaptak a pénzügyőrök: pofátlan módon seftelt a borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, ez volt a módszere

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megbírságolt egy borsodi esküvőiruha-szalont, amelynek tulajdonosa több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit.

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának közlése szerint a szalont működtető egyéni vállalkozó papíron szüneteltette tevékenységét, pénztárgépet nem használt, kölcsönözhető ruhákat nem szerzett be, közösségi oldalakon mégis népszerűsítette üzletét.

Az adóhatóság próbavásárlásánál beigazolódott, hogy a vállalkozó tényleg nem hagyott fel a kölcsönzéssel, emellett a fizetés után bizonylatot sem adott, ezért 150 ezer forint mulasztási bírságot kellett fizetnie.

Önellenőrzés keretében még bevallott 412 ezer 975 forint személyi jövedelemadót és 37 ezer 70 forint szociális hozzájárulási adót is, amit az önellenőrzési pótlékkal együtt be is fizetett

- közölték.

A hatóság a közleményében figyelmeztetőleg azt írta: "nem érdemes tehát a kockázatot vállalni, hiszen egy NAV-ellenőrzésnél a kötelezően kiszabott bírság összege sosem elhanyagolható tétel, melynek befizetése után a korábban nyereségnek tűnő bevétel könnyen válhat többszörös veszteséggé".

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

borsod-abaúj-zemplén megye

bűncselekmény

nav