Ez brutális: WC-papírral tömte be újszülött gyermeke száját, úgy végzett vele a fiatalkorú anya

MTI   
  Megosztom
Ez brutális: WC-papírral tömte be újszülött gyermeke száját, úgy végzett vele a fiatalkorú anya

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó fiatalkorú anya - tájékoztatta a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön az MTI-t.


 


 

Fórizs Ildikó emlékeztetett: az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februárban előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős - tette hozzá.

A tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akitől teherbe esett; a férfi ezután megszakította a kapcsolatot vele. A vádlott titkolta terhességét, orvoshoz nem járt; 2023 februárjában a szülés megindult, és a vádlott a házuk udvarán egészséges kislánynak adott életet; miután elvágta a köldökzsinórt, wc-papírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.

A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat és értesítették a mentőszolgálatot. A vádlottat kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét.

Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyilkosság

anya

gyermek