Fénymásolt magának egy diplomát: pechjére a szakot az intézmény meg sem hirdette

MTI   
  Megosztom
Fénymásolt magának egy diplomát: pechjére a szakot az intézmény meg sem hirdette

Vádat emeltek egy nő ellen, aki pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló hamis diplomát használt fel különféle állások betöltéséhez - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Négyessyné Bodó Marianna közölte, a vádirat szerint a nő 2023 áprilisában egy állás betöltéséhez pénzügyi és számviteli ügyintéző végzettséget igazoló, hamis főiskolai bizonyítványt nyújtott be egy céghez. Az e-mailben megküldött dokumentum szerint a nő magán-munkaközvetítői tevékenységhez szükséges végzettséggel rendelkezett. Az okmány azonban nemcsak azért volt hamis, mert a főiskola a nő nevére nem állított ki bizonyítványt, hanem amiatt is, mert az okiratban szereplő szakot az intézmény meg sem hirdette.

Munkaadója a nő közhiteles nyilvántartásba vétele miatt bejelentést tett a kormányhivatalhoz, ahol az eljárás során észlelték, hogy a benyújtott bizonyítvány hamis.

A hatósági eljárásban az is kiderült, hogy egy évvel korábban a nő egy másik cég nevében ugyanezt a hamis bizonyítványt már egyszer benyújtotta a szükséges végzettség igazolásához. Az alapján őt akkor munkaerő-kölcsönzési tevékenységre jogosító nyilvántartásba jegyezték be, melyet azóta már töröltek.

Az ügyészség a nőt többrendbeli közokirat-hamisítással vádolja, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

diploma

okirat-hamisítás