Drákói szigor léptett életbe Balatonnál: ez sokakat érinthet

HelloVidék   
  Megosztom
Drákói szigor léptett életbe Balatonnál: ez sokakat érinthet

A héten felhívások jelentek meg dél-balatoni illegális stégkapukon, miszerint 5 napja van a tulajdonosoknak az elbontásra, különben a vízügy teszi meg, a tulajdonos költségén.

A Balatonon tilos a közterületről vízbe vezető stégekre kaput, kerítést tenni, mégsem szereztek érvényt ennek a jogszabálynak évek, sőt évtizedek óta - írja a Hírbalaton.hu

Ahol a bejáróstégnek nincs engedélye, ott azt is elbontják, ahol az rendben van, onnan csak a kaput kell eltávolítani. A tó keleti részén az elmúlt hetekben több tucatnyian kezdtek inkább maguk az illegális víziállásaik elbontásába, minthogy tetemes összegeket fizessenek ki a vízügynek.

Akinek van engedélye stéglétesítésre, és oda építette, és akkorát, amire szól ez az engedély, annak se szabad lezárnia azt kapuval, kerítéssel, ha közterületről vezet a bejáró tóba – a vonatkozó jogszabályok szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

életmód

balaton

stég

bontás