Horror dolgok történhettek egy vidéki gyepmesteri telepen: botrányos videók terjednek

HelloVidék   
  Megosztom
Horror dolgok történhettek egy vidéki gyepmesteri telepen: botrányos videók terjednek

Vizsgálatot kezdeményez a makói gyepmesteri teleppel szemben az azt fenntartó önkormányzati társulás – hangzott el kedden a környékbeli önkormányzatokat tömörítő csoportosulás rendkívüli ülése után tartott sajtótájékoztatón. Az ügyről a Délmagyar tudósított, amit a Telex vett észre. A gyepmesteri telepről korábban megrázó felvételek kerültek ki a közösségi oldalakra, de az a vizsgálatok lezárásáig folyamatosan üzemel majd.


 


 


 

A Makón élek Facebook-csoportban június vége táján több posztban számoltak be a sintértelepen előforduló állítólagos állatkínzásokról. A csoportba többek között feltöltöttek egy fotót egy kutya teteméről, valamint egy videót is megosztottak, amelyen a bejegyzés szerint az látható, ahogy egy macskát végigvonszolnak a telepen, majd egy dobozba hajítják, ahol az állat elpusztul. A bejegyzés szerzője szerint a felvételek azt igazolják, hogy a telepen bántalmazzák az állatokat, és emiatt „a feljelentés megtörtént”.

Az eset hatására egy országos állatmentő szolgálat, a Gazdátlan Kölykök – Kölyökmentő Alapítvány a gyepmester tevékenységének felfüggesztése érdekében petíciót is indított, ami jelenleg több mint 11 ezer aláírásnál tart.

A keddi sajtótájékoztatón - amiről a Délmagyar beszámolt - elmondták, belső vizsgálatot indít a társulás, továbbá a rendőrség is foglalkozik az üggyel. A környékbeli önkormányzatokat tömörítő csoportosulás a vármegyei kormányhivatal élelmiszer-biztonsági és állategészségügyi osztályát, valamint az állatvédelemért felelős hatóságot is felkérte, hogy soron kívül végezzék el a hatósági vizsgálatot.

A portál arról ír, hogy a gyepmester korábban azt nyilatkozta, a feljelentésről szóló állításról a sajtóból értesült. Ő úgy látja, az ügy egy vásárhelyi állattartó személyes bosszúja, akitől a közelmúltban több mint ötven, szörnyű körülmények között tartott kutyát foglaltak le.

A felvételen látható macska esetéről úgy vélekedett, nem emlékszik a körülményekre, mivel ez már közel két hónapja történt (utóbbi állítását nem mellesleg igazolja a videón található május 9-i dátum). Azt viszont elmondta, hogy az állat a sérüléseibe halt bele, a képen látható kutya pedig szerinte azért pusztult el, mert kiszabadult a kennelből, és kirágta a rágcsálóirtós dobozt.

A férfi április 15. óta vezeti az ebrendészetet. A társulás tájékoztatása szerint korábban semmilyen kifogás nem érkezett a telep működésével kapcsolatosan, illetve a rendszeres hatósági ellenőrzések is mindent a jogszabályoknak megfelelőnek találtak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

makó

gyepmester

gyepmester