Ezt jól kikapták: horribilis bírságot kaptak a pofátlan balatoni pecások

HelloVidék   
  Megosztom
Ezt jól kikapták: horribilis bírságot kaptak a pofátlan balatoni pecások

A két nótorikus orvhorgászra róttak ki újabb horribilis büntetéseket a Balatonnál. Cs. G. balatonlellei lakost 5,5 millió forintra büntették és 15 évre elvették az engedélyét, míg F. Gy. balatonfűzfői lakos a tavaly összeszedett 2,2 milliós büntetését fejelte meg most újabb 1,4 millióval – írja a pecaverzum.hu.


 


 

A kettő, mondhatni rettenthetetlen orvhorgásszal már számtalanszor meggyűlt a baja a balatoni halőröknek és a halgazdálkodási hatóságnak. Cs. G. balatonlellei lakost 5.488.789 forintos halvédelmi bírsággal és 180 hónap, azaz 15 évnyi horgászattól való eltiltással büntette meg a Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság. Ezek a tételek hatszori elkövetésből jöttek össze, és mindegyik 2023-ban történt - számolt be róla a Pecaverzum.

Cs. G.-nek tavaly áprilisban vonták be az állami jegyét, amiért a kifogott halakat nem vezette be a fogási naplójába. Ezt követően augusztus 27. és október 28. között ötször kapták el a halőrök, a bírságok összege pedig egyre nőtt és halmozódott, így jött ki az 5,5 millió forint.

Cs. G. nem szándékozik kifizetni a summás összeget, méghozzá a táplálékszerzésre mint emberi alapjogra hivatkozva.

A másik hírhedt orvhorgász F. Gy. Balatonfűzfőn lakik, és tavaly júniusig négyszeri elkövetésével 2.225.475 forintos fizetnivalót szedett össze, és 100 hónapra, azaz 8,33 évre eltiltották a horgászattól.

Egy évig nem érkezett róla hír, azonban most újra elkapták, és komoly bírságot varrtak a nyakába ismét. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) honlapjára pár napja felkerült halgazdálkodási hatósági határozatból kiderül, hogy idén április 23-án Balatonkenese térségében érték tetten a halőrök.

A többszörös eltiltás hatálya alatt, engedély nélkül horgászott és 2023-ban rekordbírsággal sújtott F. Gy.-t most sem kímélték, és 1.436.490 forintos halvédelmi bírsággal, valamint 54 hónapos horgászattól való eltiltással „díjazták” visszatérését.

A Veszprém Vármegyei Kormányhivatal a Pecaverzum korábbi sajtómegkeresésére azt írta, amennyiben a szabálysértő a bírság megfizetésének nem tesz eleget, a hivatal a bírsághatározatokat a végrehajtó hatóságnak átadja végrehajtásra. Azt is közölték, hogy örökös eltiltás nincs a horgászatban, a halvédelmi bírságnak azonban van felső határa, ez 2 millió forint.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pecaverzum

orrhorgász

horgász

balaton